Sosyal Medya

Coğrafyamız

Fırat Kalkanı’na ABD sabotajı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun ortak operasyonu ile terörden arındırılan Fırat Kalkanı bölgesinde kirli oyunlar oynanıyor. Bölgedeki ABD askerlerinin kışkırtmasıyla harekata katılan ÖSO grupları kendi aralarında çatışmaya başladı. Amaç ise ÖSO ile TSK’yı bir birine düşürerek bölgenin PYD’ye geçmesini sağlamak.



Türkiye’nin müdahalesiyle terörden arındırılan Fırat Kalkanı bölgesinde kirli planlar devreye sokulmaya baÅŸlandı. Fırat Kalkanı ile terör örgütü PYD’nin kantonlarının birleÅŸmesinin engellenmesi üzerine Amerika, harekata katılan grupları kışkırtmaya baÅŸladı. Halep’in kuzeyinde özgürleÅŸtirilen bölgelerde Nisan ayı ile birlikte gruplar arası çatışmalar çıktı. Sultan Murad Tümeni, Ahrar Åžarkıya, Feylak el Åžam, Fovc el Evvel, Cephe Åžamia, Liva el Hamza ve Ahrar Åžam arasında ÅŸiddetli çatışmalar yaÅŸandı. Gruplar arası çatışmalarda 70’den fazla muhalif asker hayatını kaybetti. Aynı dönemde yaÅŸanan çatışmalarda yaralanan muhalif sayısı ise 165 oldu.

ABD DESTEKLİ GRUPLAR KÖRÜKLÜYOR

Kuzey’de devam eden çatışmalar Pentagon ve CIA destekli gruplar tarafından körükleniyor. Pentagon destekli Liva el Hamza ve CIA-MOG destekli Sultan Murad, Cephe Åžamia ve Feylak el Åžam çatışma ve sürecinin en onemli grupları olma özelliÄŸi taşıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 71, ÖSO birliklerinin ise 500’den fazla ÅŸehit vererek özgürleÅŸtirildiÄŸi bölgede yaÅŸananları ÖSO bünyesinde önemli görevlerde bulunmuÅŸ bir isim Yeni Åžafak’a deÄŸerlendirdi. Suriye Ordusunda üst düzey görevlerde bulunduktan sonra muhalif saflara gecen kaynak ÖSO ile TSK’yi savaÅŸtırmak için yoÄŸun faaliyet yürütüldüğünü belirtti. Gruplar arası çatışmaları tamamen harici güçlerin yönettiÄŸini belirten muhalif komutan Kuzeyde olan biten çatışmalar bölgeyi istikrarsızlaÅŸtırma amacı taşıyor diye konuÅŸtu.

 

 

 

 

PYD’YE BIRAKMAK Ä°STÄ°YORLAR

Yeni Åžafak’a konuÅŸan kaynak, bu konuda hem pentagon hem de CIA ve batılı güçler ısrarını sürdürüyor, öncelikli hedef halkın tedirgin edilerek Türkiye aleyhine kışkırtılması, sonraki hedefleri ise TSK’nin bölgeden çekilmesi ve PYD’nin sahayı ele geçirmesidir” dedi. El Bab-Dane bölgesinde 3 Türk Özel Kuvvetler mensubunun DEAÅž tarafından kaçırılması sürecinde ÖSO içerisinde bazı odakların ihaneti gündeme gelmiÅŸ Türk askerlerinin kaçırılmasında DEAÅž’in ÖSO içerisinde bazı kiÅŸilerden yardım aldığı iddia edilmiÅŸti.

63 muhalif Esed'e gitti

Muhalif gruplar arasında çatışmalar artarak devam ederken Sultan Murad Tümeni komutanlarından Ebul Hayr kod adlı Abdullah Åžileys beraberinde 60 savaşçı ile birlikte Esed saflarına katıldı. Sultan Murad Tümeni, Cerablus Bölge Komutanı olan Ebul Hayr ile birlikte muhaliflerden ayrılan 60 kiÅŸilik gruptan 8’i ise PYD terör örgütüne geçti.

BELGE SIZDIRILDI MI?

Sultan Murad Tümeni’nden üst düzey komutan iken ayrılarak Esed Ordusuna katılan Muhammed Hayr Åžileys’in Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgedeki faaliyetleri ile ilgili tüm bilgi, belge ve fotoÄŸrafları Esed Ordusu’nda görevli General Suheyl Hasan’a teslim ettiÄŸi öne sürüldü.

Kaynak: Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.